Logeerweekenden voor kinderen (4 t/m 16 jaar) met een (meervoudige) beperking

Stichting KanZ organiseert logeerweekenden met een bijzonder concept.

Uw kind kan bij ons één (of meerdere) weekend(en) per maand logeren in een aangepast vakantiehuisje op de Veluwe met professionele één op één begeleiding. Per logeerweekend gaan steeds twee kinderen met hun vaste begeleiders mee. Uw kind wordt in overleg op vrijdagmiddag of zaterdagochtend opgehaald of gebracht en op zondagmiddag weer thuisgebracht.

Al onze logeerbegeleid(st)ers zijn gediplomeerd en hebben ervaring in het begeleiden en verzorgen van kinderen met een beperking. De begeleid(st)er die aan uw kind wordt toegewezen zal in overleg met u een zorgbegeleidingsplan opstellen. Tijdens de weekenden wordt gewerkt aan de afgesproken begeleidingsdoelen. Daarnaast is er voortdurend toezicht op uw kind.

Onze logeerweekenden kenmerken zich door het ontspannen karakter, waarbij activiteiten en rustmomenten worden afgewisseld naar behoefte van het kind. De omgeving leent zich voor veel buitenactiviteiten, zoals wandelen in het bos (rolstoeltoegankelijk) en fietsen (1 rolstoelfiets aanwezig). In onze omheinde tuin kan naar hartelust worden gespeeld op de trampoline en schommel. Ook staan er regelmatig bezoekjes aan bijvoorbeeld het zwembad, de speeltuin of kinderboerderij op het programma. Maar ook muziek maken, koken, snoezelen en zelfs huifbedrijden behoren tot de mogelijkheden.

Ons doel is om uitstekende logeeropvang te bieden aan onze logeerkinderen. Zij hebben vaak veel extra zorg en aandacht nodig en dit kan een zware belasting zijn voor de ouders, broers en zussen. Om u te ontlasten nemen wij deze zorg met veel plezier een (of meerdere) weekend(en) in de maand van u over.

Uw zoon of dochter geniet tijdens deze ontspannen mini-vakantie van de aandacht, liefdevolle zorg en begeleiding van zijn of haar begeleid(st)er, terwijl u thuis een zorgeloos weekend heeft.

Voor de bekostiging van onze logeeropvang heeft u een geldige indicatie en een PGB nodig.
De tarieven en voorwaarden voor deelname van uw kind aan onze logeerweekenden kunt u bij ons opvragen.

Graag bespreken wij samen met u wat de behoeftes van uw kind zijn en hoe wij u met betrekking tot deze behoeftes kunnen ondersteunen.

Het logeerhuisje

Voor onze logeerweekenden maken we gebruik van het chalet van Christiaan en Marieke, ouders van één van de logeerkinderen en initiatiefnemers van Stichting KanZ.

Het huisje is gelegen op een rustig recreatiepark in Hoenderloo, midden in de uitgestrekte bossen van de Veluwe.

Het chalet heeft de benodigde aanpassingen, zoals een eenpersoons  hooglaag bed (180x90) met een borstwering van 100cm, een bedbox (200x90) met borstwering van 80cm, een douchebrancard, een aangepaste stoel (Panda-kuip maat 3) en een rolstoel-oprijplaat.
De woonkamer  is rolstoeltoegankelijk. De bad-en slaapkamers niet. Er is geen tillift, dus enige mobiliteit van de logeerkinderen is gewenst.