Marina van der Wal (voorzitter)

Marina is opvoedkundige en bekend van haar medewerking aan diverse radio- en tv-programma’s. Daarnaast is zij als opvoedkundige verbonden aan Vrouw.nl en geeft lezingen en is opvoed-theatermaker.

“Ik geloof in kansen bieden aan kinderen. Dat betekent voor mij dan ook automatisch dat ik me hiervoor in wil zetten. Stichting KanZ biedt mij de mogelijkheid om dit, vanuit mijn werkveld, te doen.”

Karin Bierenbroodspot (penningmeester/secretaris)

Karin is werkzaam op een belastingadvieskantoor als Officemanager en PR en Marketingmedewerker. In haar vrije tijd werkt ze als vrijwilliger bij een theater- en circusschool. Ze geeft daar mede vorm aan theaterproducties waarin samen theater wordt gemaakt met kinderen en volwassenen met (meervoudige) beperking. Daarnaast doet ze clownswerk, o.a. voor het Kinderbeestfeest.

“Ik vind het belangrijk om ieder kind zo optimaal mogelijk de ruimte te geven om in een passende omgeving het maximale uit zijn of haarontwikkeling te halen. Op deze manier kun je werken vanuit het unieke in ieder individu vanuit een liefdevolle en veilige basis.

De kleinschalige zorgprojecten van stichting KanZ geven hier vorm aan. Dat is waarom ik me met veel passie inzet binnen deze organisatie.”

Marianne Troostwijk

Marianne is moeder van een zoon met een autistische stoornis en heeft hem jarenlang intensief begeleid, omdat hij vaak de wereld niet snapte en de wereld hem niet. Gelukkig gaat dat naarmate hij ouder wordt en er steeds meer begrip komt voor autistische jongeren steeds beter. Naast de begeleiding van haar zoon is Marianne jarenlang als raadslid actief geweest voor de PVDA in de gemeente Heerhugowaard. Na haar periode als raadslid is ze doorgegaan naar ‘t gewest en is nu gewestelijk bestuurder. Ook zet ze zich in voor Alpe d'huzes, als teamleider binnen deze organisatie.

“Waar ik voor mijn zoon steeds moest zoeken en vechten binnen het "reguliere" onderwijs, ligt daar de uitdaging voor Stichting KanZ om dit door ouders zelf op te laten zetten. Zij weten als geen ander waar behoefte aan is, en door dit zelf te kunnen invullen proberen ze de ideale voorwaarden te creëren om hun kind net nog een niveau hoger te krijgen. Verder is het mooie aan KanZ dat ze een eigen klas krijgen binnen regulier onderwijs niet meer status apart maar met zijn allen samen naar school.”

Alwin Hietbrink

Alwin is voorzitter van Per Saldo, de landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget en fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Tot vorig jaar was hij voor die partij wethouder Ruimtelijk Ordening in de gemeente Bergen. Voor zijn wethouderschap heeft hij op verschillende scholen gewerkt in het middelbaar onderwijs als docent Maatschappijleer en Filosofie en als afdelingsleider van het VWO. Op dit moment is hij nog steeds actief in het onderwijs als toezichthouder bij de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad.

“Stichting KanZ is een kleinschalig initiatief met grote potentie. Kinderen met een meervoudige handicap zoveel mogelijk laten opgroeien in hun eigen buurt samen met andere kinderen, gebruik maken van de toenemende leegstand van maatschappelijk vastgoed en de combinatie van onderwijs, zorg en wonen maken het tot een prachtig voorbeeld waarbij over de sectorgrenzen heen wordt gekeken om mensen dichterbij elkaar te brengen. Daar wil ik me graag voor inzetten.”