Logeerbegeleiders gezocht (10 uur per week)

Logeerbegeleiders gezocht (gemiddeld 10 uur per week)

Wie zorgt er voor een fijn weekend voor onze logés?
Voor ons nog te openen logeerhuis in Heerhugowaard de Noord zoeken we een team van vrolijke, enthousiaste, hardwerkende en professionele logeerbegeleiders. Samen zullen jullie een team gaan vormen en zullen jullie, onder leiding van onze locatieleidster, de logeeropvang in het KanZ-zzz Logeerhuis gaan verzorgen.

Stichting KanZ is een groeiende en vernieuwende zorgaanbieder in de regio Alkmaar. Wij hebben momenteel twee Samen naar Schoolklassen en openen binnenkort ons logeerhuis. Kleinschaligheid, directe contacten met medewerkers en ouders, zorgen met je hart én gezond verstand, inclusie en ontwikkeling zijn onze drijfveren.

Doelgroep
Vanwege een enorme vraag naar en behoefte aan logeeropvang in onze regio hebben we onze doelgroep nog niet heel duidelijk gespecificeerd. Afhankelijk van de vraag zullen wij ons aanbod verder gaan definiëren. In ieder geval hebben al onze logés een beperking. Verstandelijk en/of lichamelijk. Zijn ze afhankelijk van begeleiding en/of persoonlijke verzorging en mogelijk van verpleging.
Het doel van het logeren is tweeledig. Allereerst is het bedoeld om de thuissituatie en het eigen netwerk van de logé te ontzorgen. Daarnaast is het ons streven om onze logés een leuk weekend te bieden, waarbij ze sociale contacten opdoen, passende activiteiten kunnen ondernemen en ze de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen en nodig hebben.
Onze intentie is om vaste groepen samen te stellen van logés en begeleiders. Dit zorgt voor groepsvorming, vertrouwen en een op de logés afgestemd aanbod. De logés komen 1 of 2 vaste weekenden per maand en in de schoolvakanties mogelijk langer. Je bouwt op deze manier een band op met de logés maar ook met hun ouders. Wij vinden dit belangrijk! Je weet daardoor goed wat de logés nodig hebben, geeft ouders het vertrouwen om de zorg voor hun kind uit handen te geven en kan daardoor goed inspelen op hun wensen, mogelijkheden en behoeften.
Per weekend zijn er maximaal 5 logés aanwezig. Bij de samenstelling van de groepen zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de zorgvraag, interesses en leeftijd van de logés.

Wat ga jij doen?
Tijdens de weekenden en vakanties draag je samen met je collega’s de verantwoordelijkheid voor de zorg en begeleiding voor jouw logés. Daarnaast verzorgen jullie samen een passend programma, verzin je leuke uitstapjes of activiteiten. Je denkt in mogelijkheden maar houdt daarbij altijd rekening met elkaar. Het aanbod is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de logés.
Daarnaast is er tijd voor ontspanning en een beetje chillen. Samen koken en eten is, waar mogelijk, ook een streven. En gaat een logé graag in bad? Kijkt het graag samen een filmpje? Een verhaaltje of liedje voor het slapen gaan? Een ochtendhumeur? Jij weet dat straks allemaal en weet daar passend op in te spelen.

Werktijden
De werkzaamheden vinden plaats tijdens de weekenden en schoolvakanties. Hierdoor zijn ze goed te combineren met een eventuele studie, gezin of andere part time werkzaamheden. Je krijgt een vast rooster voor 6 maanden.
De logeerweekenden kennen wisselende diensten. Overdag werk je altijd samen met een of meerdere collega’s. Tijdens de slaapdiensten ben je alleen maar is er altijd iemand oproepbaar in geval van nood. Je werkt twee weekenden per maand en tijdens de schoolvakanties ook 1 of 2 dagen doordeweeks. Gemiddeld werk je 20 uur per weekend (tussen vrijdag 15.30 en zondag 16.30 uur).

Hoe waarderen wij jou?
- Je werkt twee vaste weekenden in de maand. Je rooster ligt voor minimaal 6 maanden vast waardoor je makkelijk kan plannen.
- Je krijgt een contract voor 6 maanden van gemiddeld 10 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
- Het bruto maandsalaris ligt tussen de € 1861,00 en € 2766,00 (FWG 35) op basis van 36 uur per week en volgens de CAO Gehandicaptenzorg.

Wat breng jij mee?
- Je hebt een afgeronde pedagogische mbo-opleiding (niveau 4) of je bent bezig met een pedagogische studie op hbo-niveau.
- Je hebt affiniteit met kinderen en (jong) volwassenen met een (meervoudige) beperking en een uiteenlopende zorgvraag.
- Je weet een goede balans tussen professionele afstand en nabijheid te creëren met jouw logés en hun ouders.
- Je weet je flexibel en open op te stellen richting logés, ouders, collega’s en de organisatie.
- Je denkt mee en in mogelijkheden.
- Je bent een gemotiveerde collega die werkt vanuit een taakvolwassen instelling met ondersteuning van de meewerkend locatieleidster.

Nog vragen? Je kan contact opnemen met Christiaan Kwint op 06 55217585

Direct solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar Christiaan Kwint via: info@stichtingkanz.com

N.B. De looptijd van de vacature is nog niet vastgesteld. Vanwege de opstartende fase van het logeerhuis is de aanvang van de werkzaamheden tussen oktober en december 2020.