Enthousiaste Begeleiders (m/v) gezocht voor Logeerhuis KanZ-zzz

Wie zijn wij?

Stichting KanZ Heerhugowaard is een kleinschalige en jonge Zorgorganisatie, volop groeiend en in ontwikkeling. Naast 3 Samen naar School klassen in Oudkarspel hebben we een Logeerhuis in Heerhugowaard de Noord.
Het Logeerhuis draait nog geen jaar, maar groeit snel! Per weekend bieden we plaats aan 5 logés met een (ernstige) meervoudige beperking. De vraag naar een fijne logeerplek voor kinderen en jong volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking is groot. Wij willen graag voldoen aan die vraag en daarbij nét dat beetje extra bieden.

Wat mag je doen?
Zodra de kinderen op vrijdagmiddag worden gebracht door hun ouders begint het logeerweekend. Je krijgt er energie van om, samen met je collega’s, te zorgen dat de kinderen een gezellig en ontspannen weekend hebben en het gezin even ontzorgd wordt.

Tijdens het weekend zorg je voor de juiste balans tussen in- en ontspanning. Activiteiten die jullie doen zijn bijvoorbeeld samen koken of bakken, muziek maken, Bimmen, wandelen, snoezelen, een bezoekje brengen aan de naast gelegen Zorgboerderij, een filmavondje of knutselen. Deze activiteiten vinden in en om het logeerhuis plaats. Af en toe plannen jullie een activiteit op een externe locatie, bijvoorbeeld paard- of huifbedrijden, naar het zwembad of een dagje uit.

De kinderen (ongeveer 5 per weekend) komen één à twee keer per maand logeren. Hierdoor bouw je een intensieve band op met de kinderen, maar ook met de ouders. Je ziet hen tenslotte met het wegbrengen en/of ophalen. Tijdens het weekend zorg je voor een goede rapportage naar de ouders via het cliëntportaal. Daarnaast zorg je tijdens jouw diensten voor een goede registratie van o.a. medicatie.
Doordat je de kinderen goed leert kennen weet jij precies wat ze nodig hebben en denk je in mogelijkheden. Zo is de een een vroege vogel, terwijl de ander juist graag uitslaapt. En eet de een graag pap als ontbijt kiest de ander juist voor een broodje kaas. Gaat een kind graag uitgebreid in bad voor het slapen gaan? Dan zorg je dat dat kan.

Voor jou hoort ieder kind erbij en je zorgt dat zij dit gevoel ook ervaren. Naast begeleiding hebben de kinderen ook lichamelijke verzorging nodig. Dit maakt het werk op een logeerhuis zeer divers en uitdagend.

Iedere maand is er een teamoverleg waar je, samen met je collega’s, het programma en menu afstemt voor de weekenden, waarbij de interesses en behoeften van de logés en de sfeer in de groep leidend zijn.

Is deze baan geschikt voor mij?
Het werken met kinderen en jong volwassenen is leuk en ook intensief. Het logeerweekend heeft niet alleen impact op de logé, maar ook op het leven van hun ouders. Jij kunt je als begeleider van een logeerhuis inleven in wat het voor het gezin betekent en geeft de ouders het gevoel dat ze hun kind in vertrouwde handen achter laten. Je bent flexibel en een echte doorpakker. En ’s nachts een keertje je bed uit vind je geen probleem.

Je vindt het ideaal om om de week een weekend te werken; ongeveer 20 uur per weekend, verdeeld over verschillende diensten. De diensten zijn verdeeld in dagdiensten, slaapdiensten en achterwacht. Voor al deze diensten ben je inzetbaar. Voor het hele jaar weet je welk weekend je aan het werk bent en welk weekend vrij. Daarnaast werk je in de schoolvakanties 1 à 2 dagen extra, in overleg. Hierdoor is deze functie ideaal te combineren naast je studie, gezinsleven of een parttime contract elders.
Je wilt je graag voor langere tijd aan het logeerhuis binden.

Hoe waarderen wij jou?
Je werkt twee vaste weekenden in de maand; jouw rooster ligt voor het hele jaar vast waardoor je makkelijk kan plannen. Je startdatum is per direct of anders in overleg. Je krijgt een jaarcontract van gemiddeld 10 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden. Je wordt ingeschaald in FWG 35/40 conform de CAO Gehandicaptenzorg, je uurloon wordt berekend aan de hand van je ervaring. Op de diensten is meestal een aantrekkelijke ORT van toepassing.
Je werkt nauw samen met een leuk team van gemotiveerde collega's die werken vanuit een taakvolwassen (zelf organiserende) mentaliteit.

Stichting KanZ biedt de volgende scholingsmogelijkheden; cursus epilepsie, toedienen medicatie/ voeding viaPEG- sonde of mickey button, Bimmen en Ondersteunende Communicatie bij niet sprekende kinderen.
De arbeidsvoorwaarden zoals PBL-uren, pensioenopbouw, eindejaarsuitkering, vakantiedagen en vakantiegeld zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Wat breng jij mee?
Je hebt een afgeronde pedagogische MBO-opleiding (niveau 4), verpleegkundige opleiding (niveau 4) of je bent bezig met een pedagogische of (para-/ medische) zorg gerelateerde studie op HBO-niveau. Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking en een uiteenlopende zorgvraag. Handelingen op medisch en verzorgend gebied zijn voor jou geen probleem; indien nodig ben je bereid je hierin te scholen. Moeilijk verstaanbaar gedrag schrikt je niet af en weet je om te buigen door jouw positieve en respectvolle benadering. Je weet een goede balans tussen professionele afstand en nabijheid te creëren met ouders.
Je bent gemotiveerd, flexibel, vrolijk en collegiaal en hebt bovenal zin in deze leuke baan!

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij die fijne collega bent die wij zoeken?
Stuur dan vóór 22 september je motivatiebrief en cv naar: info@stichtingkanz.com onder vermelding van Sollicitatie Logeerbegeleider t.a.v. Christiaan Kwint. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 29 september.

Vacature Begeleider Logeerhuis KanZ-zzz